NB I

Meg tudja-e lepni a Vidi a Fradit?

Papíron nem sok esélye van a fehérváriaknak a Groupama Arénában.

Vasárnap három meccs is terítékre kerül az NB I 13. fordulójában, amelyek közül kétségkívül a leginkább várt ütközet a Ferencváros-Fehérvár lesz. Az összecsapásnak a Fradi a toronymagas favoritja, hiszen az oddsmesterek átlagosan mindössze 1.45-szörös pénzért mérik a "H"-t.

Csapathírek

A Fradi ugyanakkor, természetesen önmagához képest, felemás formában és igen fáradtan várja a hétvégi találkozót. Csütörtökön 1-1-re végzett hazai pályán a Genk ellen a Konferencia Ligában, aminek köszönhetően ugyan a második, továbbjutó helyen áll csoportjában, de mivel a harmadik helyezett belgáknak is ennyi pontjuk van, így roppant izgalmas hajrá várható.

Az NB I-ben legutóbb komoly meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett Kecskeméten, igaz, egy borzasztó állapotú pályán, ami sokat kivett a csapatból (a zakó ellenére is az élen álltak holtversenyben az eggyel több meccset játszó Pakssal). Szintúgy, mint azt megelőzően a Magyar Kupában, a hosszabbítás 131. percében (!) Puskás Akadémia elleni megnyert ütközet.

Avagy a zöld-fehéreknek 12 nap alatt a vasárnapi lesz a negyedik tétmeccsük, amelyben volt egy hosszabbításos kupacsata, egy sokat felemésztő kecskeméti kirándulás, valamint egy, a magyar bajnokiknál jóval komolyabb és feszültebb csütörtöki, nemzetközi összecsapás.

Mindezek mellé pedig tegyük hozzá, hogy Sztankovicsnak azért vannak hiányzói (amit még akkor is érdemes kiemelni, ha tudjuk jól, hogy Magyarországon messze a legerősebb és legmélyebb kerete a Ferencvárosnak van), csütörtökön Varga Barnabás sérülés miatt maradt ki, Mmaeét le kellett cserélni, Owusu pedig ezúttal nem volt a keretben.

A fehérváriak jó passzban utazhatnak a fővárosba, hiszen a Debrecen elleni 3-1-es vereséget követően kétszer is nyerni tudtak. Előbb a Diósgyőrt ütötték ki (4-0), majd az Újpest ellen hátrányból sikerült fordítaniuk (2-1). A hat pontnak köszönhetően pedig az előkelő ötödik helyre léptek fel a játéknapot megelőzően, a harmadik pozícióban lévő Újpesttől pedig már csak három egységre voltak.

Úgy tűnik, hogy kezd összeállni a Vidi, de az biztos, hogy idegenben pocsékul megy neki és óriási bravúr volna a csapattól, ha az eddig szerzett házon kívüli egy pontját (egy döntetlen és négy vereség a mérlege), kettő vagy négy pontra fel tudná tornázni...

Ami a piros-kékek kimaradóit illeti, a lila-fehérek ellen Larsen, Fiola, Hangya és Pető maradt ki.

Mire érdemes fogadni?

A meccsnek kétségkívül az FTC az esélyese, azonban az erőltetett menet mellett nem lehet elmenni szó nélkül, pláne, hogy a fehérváriak bő egy hetet pihentek és készültek csak erre az ütközetre. Mindemellett a vendégek abszolút teher és tét nélkül léphetnek pályára, főleg, ha abból indulunk ki, hogy a Fradi augusztus elején 5-3-ra nyert Sóstón.

Avagy szerintünk akár benne lehet a pakliban egy szorosabb ütközet, legalább is mi erre apellálunk, így pedig egy fogadásépítős tippet küldünk csatába. Ami nem más, minthogy a Vidire fogadunk +3-as európai hendikeppel, amibe még kétgólos "H" is belefér, amit azzal egészítünk ki, hogy még a több, mint 5,5 büntetőlapra is teszünk, így pedig már 1.84-szeres szorzót kapunk.

Utóbbit egyébiránt arra alapozzuk, hogyha a Vidi végül tényleg szoros meccset tud összehozni a fővárosban, akkor jó eséllyel a lapok is előkerülhetnek. Egyébként is a Fradi 2,27, míg a Fehérvár 2,58 büntetőlapot átlagol idén a bajnokságban, avagy el tudunk képzelni legalább hat lapot ezen a meccsen.


✅ Tipp #1: Fehérvár +3 (EH) + Büntetőlapok száma 5,5 felett @1.84

Fogadási határidő: november 12. 16:00