Kézilabda

A német listavezető ellen fogadunk, de nyomós érvünk van rá

Foci híján rákanyarodunk a kézilabdára, a keddi Európa Liga-fordulóból szemezgettünk.

Hamarosan folytatódnak a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők, addig is igyekszünk azonban érdekes fogadási lehetőségeket mutatni Nektek. Kedden például a férfi kézilabda Európa Ligában rendeznek egy csoportkörös fordulót, ahol több érdekes párharc is megrendezésre kerül, köztük a Tatabánya mérkőzésével. 

Füsche Berlin - Dinamo Bukarest 

A játéknap egyik legnagyobb párosítását a német fővárosban rendezik, ahol a Bundesliga listavezetője a román bajnokot fogadja. Ez bizony egy BL-szintű párosításnak is beillene, de a Berlin lemaradt a kvalifikációról a tavalyi bajnoki idényben, a Dinamo pedig óriási meglepetésre nem kapott szabadkártyát az EHF-től idén. 

Pedig erre nagyon készültek a korábbi nyolcaddöntős klubnál, hiszen a nyáron olyan játékosokkal tudták tovább erősíteni a keretüket, mint Rosta Miklós, Vladimir Csupara vagy Luka Cindric. 

A Dinamo kerete bivalyerős lett, így nem meglepetés, hogy az Európa Liga egyik legnagyobb esélyese, sok mindent elmond a gárda erejéről, hogy minden sorozatot figyelembe véve még 100 százalékos mérleggel rendelkeznek a szezonban. 

A Dinamo tehát egyáltalán nem esélytelen a német sztárcsapat otthonában, sőt. 

A Füsche Berlin vasárnap este még a Super Globe (olyan, mint fociban a klub-vb) fináléjában volt érdekelt, ahol egy hosszabbításos döntőben kapott ki a BL-címvédő Magdeburg együttesétől. A szaúdi tornán 5 nap alatt négy meccset is le kellett játszani a Rókáknak, szombaton az elődöntőben a Barcelona ellen szintén a hosszabbításba torkollott a mérkőzés, ott viszont a németek nyerni tudtak. 

 

Ilyen feszes menetrendre nagyon ritka a profi csapatsportok világában. A Berlin játékosai legjobb esetben is hétfőn hajnalban kerültek ágyba Németországban, így a hétfői nap a pihenésé volt, majd jön a keddi ütközet egy nagyon erős ellenféllel szemben. Felkészülés a Dinamo ellen gyakorlatilag egyenlő volt a nullával. 

A fogadók már észlelték ezt a helyzetet és a Dinamo 2.50-es szorzóját leverték 2.00-re. Teljesen jogos a fogadói magatartás, hiszen van egy teljesen kifacsart hazai csapat, meg egy pihent és felkészült vendég gárda. 

Fontos infó még, hogy mindkét csapatnak 4-4 pontja van két forduló után és a továbbjutás egyik oldalon sem forog majd veszélyben. Ez azért lehet érdekes, mert a Berlin hétvégén a Kiel ellen játszik szuperrangadót a Bundesligában, vagyis nem kérdés, hogy a hét legfontosabb feladata az a mérkőzés lesz majd. 

A hétközi kupameccsekre - különösen ami nem a BL - jellemző német sajátosság, hogy nem igazán telnek meg a lelátók vagyis az egyébként kiváló hangulat ilyenkor kevésbé bénítja majd a vendégeket. 

Mindent összevetve itt most látható, hogy komoly esély van rá, hogy a Berlin elveszítse ezt a mérkőzést, a sűrű program, a regeneráció meg megfelelő minősége és az ellenfél játékereje alkalmas a kettes kimenetel megjátszására. 

 


✅ Tipp: Dinamo Bukarest -0.5@1.95

 

✅ Tipp: Dinamo Bukarest +0@1.77

Fogadási határidő: november 14. 20:45


 

Tatabánya - Sporting 

Magyar érdekeltség is lesz, hiszen a Tatabánya a portugál Sportingot fogadja. A magyar csapatnak nagyon nagy szüksége lenne a győzelemért járó pontokra, más különben szinte biztos, hogy búcsúzhat a továbbjutástól. Tombor Csaba együttese azonban nincs túl jó passzban, hiszen szombaton kínos vereségbe szaladt bele a Komló otthonában. 

A román Constanta ellen 29-24-re kapott ki odahaza a Bányász, a Sporting viszont csak 29-28-ra kapott ki idegenben a románoktól. Ezek alapján kijön a bukmékerek kalkulációja, hiszen elég komoly esélyesnek tűnik a Sporting itt. Két éve valóban oda-vissza lesimázta a Tatabányát a lisszaboni gárda, viszont akkor a kerete erősebbnek volt mondható. 

Most is hajlunk egy vendégsikerre, de nagy érték nincs már a szorzóban, így inkább a gólokat overeztetjük. 


✅ Tipp: Gólok száma 55 felett@1.75

Fogadási határidő: november 14. 20:45