Darts

Tippek a szerdai nyolcaddöntőkre

Szerdán megkezdődik a Grand Slam egyenes kieséses szakasza, elsőként a felső ág nyolc nyolc játékosa lép tábla elé.

 Bár még nagyon messze van a torna vége, de az már most biztos, hogy címvédés nem lesz, miután Michael Smith óriási meglepetésre elvérzett a csoportküzdelmek során. Kiesett egyébként a tavaly előtti bajnok Jonny Clayton is, így az első negyedben elég szépen átalakultak az esélyek.

 

Josh Rock - Krzysztof Ratajski


Az első nyolcaddöntőben rögtön két olyan játékos néz majd farkasszemet egymással, akiknek a negyeddöntőbe jutás már a legjobb Grand Slam-szereplésüknek számítana. Mindketten kemény csoportból verekedték tovább magukat. Ratajski a James Wade elleni kulcsfontosságú meccset behúzta, majd hozta a papírformát Nathan Girvan ellen, ez pedig elgendőnek bizonyult a csoport második helyéhez. Rock ennél keményebb mészárlást hajtott végre a B-csoportban, hiszen Chris Dobey, Jonny Clayton és Berry van Peer ellen egyaránt nagy arányű győzelmet jegyzett, így maximum ponttal és +11-es legaránnyal vitte el a csoport első helyét. Papíron tehát inkább az északírnek áll a zászló, azonban azt ne felejtsük el, hogy a legfőbb kihívói tudásuk alatt teljesített, ezért Rock valós formájáról sincs tiszta képünk. Ratajski nagyon kemény dió, aki sokkal inkább tesztelve volt a csoportban és több meccsén is erős játékot dobott. Mi itt a "meglepetés" felé hajlunk és a lengyelt várjuk a nyolc köz.


✅ Tipp #1: Ratajski nyer @2.30

Fogadási határidő: november 15. 20:00


James Wade - Chris Dobey


Egy jó kis angol párharc a második nyolcaddöntőben. James Wade eléc necces helyzetbe került azok után, hogy az első meccsét elveszítette Ratajski ellen, ám az utolsó csoportkörben nem kis meglepetésre 5-1-re verte el a címvédő Smith-t, aki ezzel lecsúszott a harmadik helyre, de Wade feljött csoportelsőnek. A rutinos angol tehát ott folytatja, ahol Dortmundban, az Európa-bajnokságon abbahagyta. Chris Dobey-nak ugyancsak rezgett a léc a csoportban, de az utolsó körben a Clayton elleni ki-ki meccset megnyerte, így a második helyen jutott tovább. Ennél jobb formát vártunk volna az angoltól, hiszen idén jól muzsikált eddig a major tornákon. De persze még nem késett el semmivel, jön az egyenes kieséses szakasz, ahol begyújthatja a rakétákat. Érdekes egyébként, hogy Wade az underdog, kicsivel 2.00-es odds felett érdemes lehet elvinni a győzelmét.


✅ Tipp #1: Wade nyer @2.09

Fogadási határidő: november 15. 21:00


 

Gerwyn Price - Gary Anderson


A következő két csoportban már minden a papírforma szerint alakult. Gerwyn Price brutális mészárlást rendezett, dobott egy 112-es és egy 110-es átlagot is, amivel természetesen nem tudtak konkurálni a kihívói, így maximum ponttal és +13-as legaránnyal jutott be a 16 közé. Ha ezt a formát tartani tudja a walesiek klasszisa, akkor Gary Anderson pokolian nehéz este elé néz. Nincs amúgy rossz formában a skót sem, de azért látszott Luke Humphries ellen, hogy egy igazán minőségi játék ellen nem sok esélye van. Korábban egyébként voltak nagyon parázs meccseik, a legemlékezetsebb az éppen a Grand Slamhez fűződik, amikor is a 2018-as fináléban majdnem összeverekedtek. Mindig presztízs csata az övék, ami most egyértelműen Price-nak áll.


✅ Tipp #1: Price -2.5 @2.13

Fogadási határidő: november 15. 22:00


Luke Humphries - Ryan Searle


Még egy angol házi rangadó a szerdai menüben. Egy újabb nagyon meggyőző torna Luke Humphries-tól, gyakorlatilag érinthetetlen volt a csoportban. Végig 100 feletti átlag, amivel Ryan Searle-nek sem lesz könnyű konkurálnia. Searle első alkalommal tudott továbbjutni a csoportból, ami már önmagában egy szép eredmény, hiszen az utóbbi major versenyeken nem igazán jött ki neki a lépés. Price ugye érinthetetlen volt, így Nathan Rafferty ellen ki-ki meccsre kényszerült, amelynek utolsó legjében még egy kilenc nyilast is dobott. Kíváncsian várjuk ez mekkora lendületet ad Searle-nek, de a meccs esélyese egyértelműen Humphries.


✅ Tipp #1: Humphries -2.5 @1.80

Fogadási határidő: november 15. 23:00