Foci-vb 2026

86 éve nem bukott ez a tipp az argentin-uruguayin! Mutatjuk, mi az!

Argentína a vb-döntő óta minden meccsét behúzta, vezeti a csoportot, de Uruguay most igazán veszélyesnek tűnik.

Messi és Suárez újra egyszerre a pályán, ezúttal azonban ellenfélként

Nemcsak Európában, hanem a többi kontinensen is selejtezőket rendeznek, Dél-Amerikában a 2026-os világbajnokság kvalifikációs csoportkörének 5. fordulójánál tartunk. Magyar idő szerint péntek éjszaka Buenos Airesben a világbajnoki címvédő Argentína Uruguay válogatottját fogadja.

 

Csapathírek

Argentína továbbra is őrzi elképesztő formáját, az Albiceleste a katari vb megnyerése óta valamennyi találkozóját meg tudta nyerni. Messiék így a selejtezőben is gyorsan a csoport élére álltak, hiszen a 4/4-es mutatót meg sem tudta közelíteni senki, a második helyen éppen az az Uruguay áll 7 ponttal, amely most látogat el vendégségbe. 

Messiék ráadásul még csak gólt sem kaptak 2023-ban, így nem túlzás rájuk aggatni, a világ legjobb formában lévő válogatottja címet. 

 

Az elmúlt 4 évben Argentína egyetlen egy mérkőzést veszített el, a vébé csoportkörében Szaúd-Arábia mákolta le a gauchókat. Annyira egyben van ez a gárda, hogy gyakorlatilag megtörhetetlennek tűnik, a vb óta pedig szemmel láthatóan egy felszabadult légkör is ráült a csapatra, amelyet most közel 60 ezer argentin fanatikus fog majd buzdítani. 

Scaloni keretében oly' nagy meglepetések természetesen nincsenek, a jól megszokott arcokat várhatjuk a kezdőbe. Ott lesz Lionel Messi is, akinek kvázi ez a két válogatott meccs maradt még az évből, hiszen ezt követően majd csak februárban kell a Miamival foglalkoznia. 

Argentína 2023-ban

 

Uruguay októberben fontos győzelmet tudott aratni Brazília felett, ami érthetően lökést adhat a folytatásra is. További pozitív hír a Celeste számára, hogy a remek formában lévő Luis Suárez is visszatért a válogatottba, így akár ő lehet majd Darwin Nunez ékpárja a támadósorban. 

Ezzel együtt nem akármilyen kihívás vár a vendégekre, Uruguay ugyanis 1937 óta (!) nem tudta legyőzni idegenben Argentínát! 

 

 

Mire érdemes fogadni? 

A fenti statisztikán egy kicsit el kellett, hogy gondolkozzunk, ilyen szériát ugyanis ritkán lehet látni a legmagasabb szinteken.

Az 1X-re vagyis az argentin vagy döntetlen opcióra nem is fizetnek most se sokat, hiszen 1.15 körüli átlagszorzóval pakolható ez a dupla esély, viszont ha azt nézzük, hogy a fogadás 86 éve nem volt vesztes, akkor akár meg is játszhatjuk :) 

 

Ahogy az ilyen kiemelt mérkőzéseken lenni szokott, nem sok értéket lehet találni a szorzókban, így nem vagyunk könnyű helyzetben a tippek válogatásánál. Az argentinok győzelme 1.60 körüli szorzón fogadható, de ebben sincs túl sok fantázia, hiszen egy döntetlennel is bőven elégedett lehet mindkét válogatott. 

Nálunk ez a találkozó épp úgy lehet 1-0, mint 2-0 vagy akár 1-1 és 2-2, így a gólok számát illetően sem igazán látunk keresnivalót. 

Amiben viszont látunk némi rációt, azok a játékos-speckó piacok. Nuneznek már egy kaput találó lövésére is szép szorzót fizetnek, márpedig a válogatottban a legutóbbi két meccsén egyaránt gólt szerző liverpooli támadó az uruk legnagyobb fegyvere jelenleg. 

Tetszetős tippnek tűnik a szögletes hendikep az urukra, mivel az argentinokra nem jellemző a sok sarokrúgás és mivel Uruguay nem lesz teljesen alárendelt ezen a meccsem sem, így ez egy picit talán túlzó hendinek tűnik. 

 

👇Tippjeink erőrendi sorrendben 👇


✅ Tipp1: Szöglet hendikep - Uruguay +3,5@1.72


✅ Tipp2: Nunez Összes Kapura Tartó Lövés (0.5) Fölött@1.73


✅ Tipp3: Bármely Csapat 1 Gólos Különbséggel Nyer - Igen@2.44


✅ Tipp4: Összes Elkövetett Szabálytalanság Lionel Messi Ellen (2.5) Fölött@1.90