EURO 2024

Ezt várjuk mi - tippek a bolgár-magyarra

A botrányos előjáték ellenére meg lesz rendezve a bolgár-magyar, ahol egy pont is már elég az Eb-jegy megváltásához.

 

Cipolla

Egy lépésre került a magyar válogatott attól, hogy 1972 után újra egyenes ágon jusson ki egy Európa bajnokságra, márpedig a bolgárok ellen egy pont is elég az üdvösséghez.

A találkozó előtti hercehurca hűen lefesti a jelenlegi bolgár futball erejét, ugyanis szürreális dolgok történtek a helyszín kiválasztásánál. Ennél már csak az fest rosszabbul, hogy győzelem nélkül áll 2023-ban és mindössze 2 egység jött össze a selejtezősorozatban.

Az egyetlen kérdőjel, hogy a magyar játékosokat mennyire zavarta meg a bizonytalan légkör, valamint sok a hiányzó a magyaroktól, ami még a bolgárok ellen is nehézséget okozhat Marco Rossinak.

Óriási a káosz a hazaiaknál, a játékosok alighanem a hátuk közepére sem kívánják ezt a két meccset, ami még ebből a selejtezősorozatból hátravan. Egyértelműen a magyar válogatott jelenleg jóval előrébb jár, de a vendég odds beesett annyira, hogy ennyiért már nem viszem el jó szívvel.

A kevés lapos opció viszont adja magát, hiszen a bolgároknak ez már egy tét nélküli találkozó, a zárt kapus ütközet is inkább a kevés lap felé viheti el a meccset, míg a magyar csapat kellően sportszerű találkozókat vívott a selejtezősorozatban, pedig Szerbia ellen benne volt egy komolyabb adok-kapok is.

Tipp: 4.5 sárga lap alatt @1.85

 

Varin 

Érdekes ez a meccs, nyilván nem is kell külön ecsetelnem, hogy miért. Adott egy romokban heverő bolgár válogatott, amely minden szinten atomjaira hullott és egy magyar, amely ünnepelni készül. De nem vagyok benne biztos, hogy csak a hazaiakra lesz rossz hatással az egész megrendezős-nem megrendezős cécó, amely körüllengte a 90 percet.

Egyrészt nem kizárt, hogy a bolgárok már csak azért is meg akarják majd mutatni, másrészt ennél a magyar csapatnál azért nem ez lenne az első alkalom, hogy kicsit lebecsüli a szerényebb képességű ellenfelét. Szépen lepüfölték a körülmények miatt a magyarok szorzóját a fogadók, olyannyira, hogy én már a hazaiban látom az értéket.

Sallai és Varga kiválása gyakorlatilag csatár nélkül hagyta Marco Rossit, Ádám Martin nem igazán 90 perces játékos, így esetleg Gazdag vagy Szoboszlai lehet furcsa módon az ék - 1 gólt rúghatunk ezzel a kezdővel, de többet szerintem nem fogunk.

X-es meccset várok, így a +1-es ázsiai hendit próbálom meg, ami még egy egygólos magyar siker esetén is push lenne.

Tipp: Bulgária +1.0 ázsiai hendikep @1.80

Fotó: mlsz.hu

gb1

Aki hosszú ideje, netán évtizedek óta követi a válogatott életét, az már átélt jó pár nagy blamát, ám valahogy most nem érzem azt, hogy aggódni kéne. Az odavágó is viszonylag sima volt és ugyan van pár fontos kihagyónk, a szétesett bolgár nemzeti együttest így is muszáj lenne legyűrnünk. Az örök mérleg is bőven felénk billen, 27 meccsből csak hétszer nyert Bulgária, mi pedig 14 alkalommal hagytuk el győztesen a pályát.

Ahogy Rossi másodedzője is elmondta, döntetlenre lutri lenne játszani, így remélhetőleg már az elejétől benyomjuk csütörtöki ellenfelünket, a sorsdöntő összecsapáson pedig a csapatkapitánytól, Szoboszlaitól várom a legtöbbet. Emlékezetes, hogy az előző Eb-re is az ő gólja vitt ki minket, ezúttal is garantáltan foggal-körömmel fog küzdeni a győzelemért és mivel több fontos támadónk hiányzik, még inkább reálisnak látom, hogy legalább kétszer eltalálja majd a kaput. Egy pontos lövésére amúgy 1.30 körül fogadhatunk, míg az alábbi tipp már bőven 2-szeres szorzó felett fizetne.

 

Tipp: Szoboszlai kaput eltaláló lövései 1.5 felett @2.30

mr.blonde

Az előzmények ismeretében nem várok semmit mást, csak kőkemény célfutballt a mieinktől. A cél egyértelmű, elkerülni a vereséget, ehhez pedig megvan az a tudása a csapatnak, ami kell. Nem várok ezért túl nagy kezdeményező készséget, bár a területeket nem fogjuk átadni, de a biztos pozíciók megtartása lesz a fő fókuszpont. Ha nem kerülünk hátrányba, akkor azt gondolom, hogy jó esély van rá, hogy a labdabirtoklásra meghúzott vonal alatt maradjunk. A hazai pályán lesimázott találkozón 53%-n zártunk ebben az összevetésben...

Tipp: Magyarország labdabirtoklása 56.6% alatt@1.83

 

Tomihmv

Papíron igen egyértelmű mérkőzésre számíthatunk, az eddig látottak alapján kb. csak az a kérdés, hogy mennyivel nyerünk csütörtökön.

A bolgárok erős lejtmenetben vannak az utóbbi években, és most is ritka pocsék a formájuk, amit jól példáz, hogy mindössze két pontra voltak jók hat meccs alatt a csoportkörben, legutóbb pedig 2-0-ra kaptak ki hazai pályán Litvániától...

Azonban nálunk lesz jó pár komoly hiányzó, ráadásul a meccs helyszíne körüli huzavona vélhetően inkább a mieink fejét zavarhatta össze - a hazaiaknak úgy is mindegy -, továbbá ugye zárt kapus lesz az ütközet, ami inkább a hazaiak malmára hajthatja a vizet...

Összességében nem várok szép meccset, pláne, hogy nekünk már a döntetlen is elegendő az egyenes ági kvalifikációhoz, avagy szerintem nem látunk majd sok találatot a találkozón, így 2,5 alatti gólszámra tippelek.

Tipp: Gólok száma 2,5 alatt @1.70