Férfi kézi-BL

Erre fogadunk a szegediek BL-kötelezőjén

A győzelmi kényszerben lévő Pick Szeged az eddig pont nélküli Eurofarm Pelisteri csapatát fogadja a BL-ben.

Csütörtökön lép pályára a Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában, a Tisza-partiak az északmacedón Eurofarm Pelister csapatát fogadják. A bukmékerek szerint a magyar együttes a meccs toronymagas favoritja, ugyanis a Kékek sikerére átlagosan 1.10-szeres pénz alatti összegeket fizetnének ki.

Csapathírek

A szegedieknek a BL-ben sikerült feledtetniük a Kolstad elleni idegenbeli csúnya zakót (37-24-re kaptak ki Norvégiában), hiszen azt követően Kielcéből raboltak pontot (27-27), majd hazai pályán, ha nagy nehézségek árán is, de legyőzték az RK Zagreb alakulatát (27-26). Ezen eredményeknek köszönhetően pedig hat kört követően ugyan továbbra is a már nem továbbjutó hetedik helyen tanyáznak a nyolcasban, azonban pontszámban beérték a hatodik horvát csapatot, míg az ötödik helyen álló norvégokat egy egységre megközelítették.

A hétközi meccsre viszont nem hangoltak jól Kárpáti Krisztiánék, a Pick Arénában öt góllal bukták el a magyar szuperrangadót a Veszprém ellen. Igaz, a történethez hozzátartozik, hogy a Kékeknél a bemelegítésnél megsérült Bánhidi, így nem tudott játszani, mellette Jelinic, Dzialakiewicz és Molina maradt ki.

Az európai szövetség honlapján a hazaiak játékosa, Sostaric, úgy fogalmazott, kemény meccsre számít az északmacedón csapat ellen, amely teljes tiszteletet érdemel. Ahhoz, hogy elérjék a céljukat, vagyis itthon tartsák a két pontot a szegediek, a legmagasabb szinten kell majd kézilabdázniuk.

"Mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de ezt a pályán is be kell bizonyítanunk" - zárta várakozását a 30 éves horvát válogatott játékos.

A Pelister eddig teljesen súlytalan a BL-ben, mind a hat csoportmeccsét elveszítette, vagyis pont nélkül az utolsó helyen áll a nyolcasban. Pontot szerezni tehát nem tudott még, de egy-két meccsen meg tudta nehezíteni riválisa életét, a Kieltől és a Kielcétől is csak három góllal kapott ki, igaz, azokat a meccseket hazai pályán vívhatta. Idegenben ugyanis eddig csak a PSG-t tudta megszorongatni, Párizsban 31-26-os vereséget szenvedett.

Az otthoni ligáját sem tudja uralni, 10 meccs alatt már elszenvedett egy vereséget, méghozzá a Vardar Szkopjétól, igaz, pár hete visszavágott neki (így a felek holtversenyben állnak az élen), míg a csütörtöki ütközetre a Golden Art elleni kiütéses győzelemmel hangolt (39-16).

A legutóbbi BL-találkozójukat pár játékosa kihagyta az Eurofarmnak, nagy kérdés, hogy közülük ki tud visszatérni, kire számíthat a szakvezetés és kire nem.

"Örülök, hogy visszatérhetek és pályára léphetek Szegeden, alig várom a mérkőzést. Tudjuk hogyan játszik a Pick, de jól fel kell készülni ellene, csak akkor reménykedhetünk egy jó eredményben. A Pick Aréna Európa legszebb kézilabdacsarnoka, örülök, hogy a fiatal játékosaink megtapasztalhatják az atmoszféráját" - nyilatkozta a Pelister közösségi oldalán Radivojevics, aki négy éven át erősítette a szegedieket.

Mire érdemes fogadni?

A felek közt papíron nagy a differencia a hazaiak javára, ráadásul a Pick nem is hibázhat, győzelmi kényszerben lép pályára, muszáj megkaparintania a két pontot, ha szeretne továbbjutni a csoportból.

Viszont jól tudjuk, hogy a kötelező győzelmeket a legnehezebb behúzni, mindemellett nincs is csúcsformában a Tisza-parti alakulat. Avagy szerintünk nem látunk majd szép meccset csütörtökön, ráadásul az északmacedónok ütközetei egyébként sem szépek, pláne nem a gólokról szólnak, ugyanakkor úgy véljük, hogy, ha nem is könnyedén, de végül a Szeged hozza a kötelezőt. Így pedig arra fogadnánk közel kétszeres szorzón, hogy a Kékek győznek, viszont a találatok száma 56,5 alatt marad.


✅ Tipp #1: Szeged nyer és 56,5 gól alatt @1.90

Fogadási határidő: november 16. 18:45