Darts

Tippek a csütörtöki nyolcaddöntőkre

Csütörtökön folytatódnak a Grand Slam of Darts küzdelmei, jönnek az alsó ági nyolcaddöntők.

A tábla ezen részén viszonylag papírforma szerint alakultak a dolgok, leszámítva az E-csoportot, amely teljesen a feje tetejére állt, így két kevésbé nem várt dartsos is érdekelt még a torna egyenes kieséses szakaszában.

 

Stowe Buntz - Andrew Gilding


Az amerikai a torna meglepetésembere, valószínűleg kevesen gondoltak a továbbjutására, a csoportelsőségére pedig még kevesebben. Óriási győzelemmel kezdte a versenyt Peter Wright ellen, majd Stephen Buntingot is le tudta győzni, ami azért szintén a bravúr kategória. Eddig nem nagyon ismerhettünk Stowe Buntzot, az elmúlt napokban viszont gondoskodott arról, hogy megjegyezzük a nevét. A kérdés, hogy maradt-e még a tankjában? Az látszott a csoportkör alatt, hogy elég laza figura Buntz, akit nem feszélyez a nagyszínpad, a nagy közönség. A rutin persze Andrew Gilding oldalán, aki karrierje során sokkal több ilyen meccset megvívott már. Nem valószínű, hogy ezen a meccsen láthatjuk a legmagasabb színvonalat az est folyamán, inkább várhatunk nagy küzdelmet mindkét részről, így megkockáztatjuk, hogy Buntz 90-es átlag alatt marad - a három csoportmeccséből csak a Wright elleni bravúrnál volt 90 felett.


✅ Tipp #1: Buntz átlaga 91.5 alatt @1.73

Fogadási határidő: november 16. 20:00


Danny Noppert - Stephen Bunting


Érdekes párosítás a legjobb 16 között, hiszen mindkét játékos még sok-sok évvel ezelőtt a BDO színeiben debütált ezen a tornán, most pedig a profik között küzdhetnek meg a negyeddöntőbe jutásért. Danny Noppert három győzelemmel végzett a csoportja első helyén, de talán az egyik leggyengébb négyesben volt, így érdemes helyén kezelni ezt a 100%-os mérleget. Stephen Bunting viszont az egyik legkeményebb csoportból verekedte tovább magát, hiszen a meglepetésember Buntz mellett Dave Chisnallt és ki-ki meccsen Peter Wrightot kellett legyőznie a továbbjutáshoz. Jó formát mutat az angol, nehéz nyolcaddöntő lesz ez Noppertnek. Érdekes, hogy a fogadóirodák egyébként nem is a hollandot favorizálják, pedig kettejük közül ő a top 10-es dartsos.


✅ Tipp #1: Mindkét játékos dob 4 vagy több 180-at @1.73

Fogadási határidő: november 15. 21:00


 

Michael van Gerwen - Damon Heta


A háromszoros világbajnok három győzelemmel hozta a papírformát, mondjuk a Rob Cross elleni rangadón azért rezgett a léc Van Gerwennek. Mondjuk nem annyira, mint Damon Hetának, aki az utolsó csoportkörben ki-ki meccset játszott Beau Greaves ellen és elmentek egészen döntő legig. Megoldotta az ausztrál, de beszédes, hogy -1-es legaránnyal tudott csak a 16 közé jutni. Mondjuk a legfontosabb, hogy megvan Hetának a továbbjutás, innentől pedig indul egy másik verseny. Az ausztrál az utóbbi major tornákon nem annyira jött ki a lépés, szóval kellett már az önbizalmának ez a néhány győzelem. Nyert már fontos meccseken is Van Gerwen ellen, de azért természetesen a holland komoly esélyese ennek a nyolcaddöntőnek.


✅ Tipp #1: Van Gerwen legmagasabb kiszállója 117.5 felett @1.83

Fogadási határidő: november 15. 22:00


Nathan Aspinall - Rob Cross

Angol házi rangadó zárja a nyolcaddöntők sorát. Rob Cross elég jó formát mutatott a csoportban, de így is ki-ki meccsre kényszerült Fallon Sherrock ellen, igaz azt elég magabiztosan oldotta meg. Nathan Aspinalltól valamivel visszafogottabb játékot láthattunk, de igazából ez is bőven elegendő volt a továbbjutáshoz. Cross ellen viszont szinte biztosan emelnie kelle a játéka színvonalán, ha a negyeddöntőben gondolkozik. Mindketten nagy harcosok, szóval ez a meccs rendesen az éjszakába nyúlhat.


✅ Tipp #1: Legek száma 16.5 felett @1.83

Fogadási határidő: november 15. 23:00