EURO 2024

Hülyeség lenne, ha ez a meccs nem hozna sok gólt és látványos futballt - tippek a dán-szlovénra

A szlovénok vesztenivaló nélkül léphetnek pályára, ahol az sem számít sokat, ha kikapnak 8-0-ra.

Mivel a H-csoport üldözője, Kazahsztán pénteken délután 4-kor lép pályára, ráadásul San Marinót fogadja, lényegében kijelenthetjük, hogy az ázsiai ország 18 ponttal lohol a 19-19 egységes dán-szlovén duó mögött. Így amelyik csapat nyer Koppenhágában, kijutott az Eb-re, míg döntetlen esetén még 1 pontra lenne szüksége az utolsó körben a biztos sikerhez. De lássuk, miért garancia így a gólfesztivál?

A szlovénok ugyanis az utolsó körben a kazahokat fogadják, ha pedig nem nyernek Dániában, akkor gyakorlatilag mindegy, hogy remiznek vagy akármennyi góllal kikapnak. A lényegen nem változtat, hiszen a 10. fordulóban ki-ki meccsre érkeznének a kazahok, így igazság szerint bármennyire is hibátlanok még otthon a skandinávok, Matjaz Kek csapatának győzelemre kell játszania.

Ami a dánokat illeti, eddig minden meccsüket hozták otthon, és bizony az oddsok alapján ez a széria nem is fog megszakadni. Dolbergék egy döntetlennel még kieshetnének, ekkor egy északír és egy kazah győzelem dán búcsút jelentene, persze erre nagyon kevés reálisan nézve az esély, de nem is gondolnánk, hogy hazai környezetben felmerül számukra a pontosztozkodás lehetősége.

A sérültlista viszont fájó lehet Kasper Hjulmandnak, hiszen Robert Skov mellett az egyre jobb formát mutató Rasmus Hojlund is sérült, de nem utazott el Damsgaard, Eriksen, Billing, Kjaer, Jörgensen és Bah sem, vagyis csatárposzton nem az igazi most a helyzet a piros-fehéreknél. A szlovénoknál ilyen probléma nincs, de azért azt sem árt beismerni, a két együttes között vaskos a különbség jelenleg.

"Hiába állunk jó helyzetben és van 19 pontunk, még semmit sem értünk el, de biztosak vagyunk benne, hogy a végén mi örülhetünk. Úgy gondolom, az elmúlt években sikerült Szlovéniát visszatenni a futballtérképre, ez pedig óriási elismerés mindannyiunk számára" - nyilatkozta Kek.

A mester méltatta az ellenfelet, kiemelve, hogy nincs nagyon miről beszélni, hogy ha egy válogatottnak olyan lehetőségei vannak, hogy a sérült MU-játékost egy Napoli-középpályás helyettesít - gondolván itt Jesper Lindström szerepére.

Két remek formában lévő csapat találkozik egymással, 4-4 győzelemmel a hátuk mögött. Bár a 6, illetve 7 bekapott gól a felektől nem kéne az overt alátámassza, mi mégis úgy véljük, logikusabb, ha ez a 90 perc a gólokról szól majd, hiszen a döntetlen olyan nagyon egyik félnek sem jó...

 


✅ Tipp #1: 2.25 gól felett @1.88

 

✅ Tipp #2: Mindkét csapat szerez gólt - Igen @2.13
 

Fogadási határidő: november 17. 20:45