EURO 2024

Hiába a tétnélküliség, lehet motivációbeli különbség a finn-északíren

Mindkét gárda kiszállt az Eb-ért folyó versenyfutásból, így a presztízsen kívül nem sok tét maradt.

A H-csoportban még az októberi selejtezőkör előtt akár négy csapatnak is reális esélye volt a kijutásra, mostanra azonban kezd letisztulni a kép. Finnországnak az elmúlt körös a vereségeivel már matematikai esélye sincs az első két helyre, míg Kazahsztán is komoly hátrányba került, noha a keletiek könnyen lehet, hogy egy ki-ki meccsre még jók lehetnek Szlovéniában.

Jól indult a finneknek a 2024-es selejtezősorozat, de a legutóbbi három meccsen elszenvedett három vereséggel véget ért a lényegi rész. A legfájóbb egyértelműen a Kazahsztán elleni hazai vereség volt, ahol hiába vezetett és irányította a találkozót az északi ország, egy büntető valamint egy hajrábeli góllal nulla ponttal zárt, ezzel kiszállt a továbbjutásért folyó harcból.

Azonban Finnországnak ez a hétvége az utolsó lehetőség az összeszokásra, ugyanis hiába biztos, hogy nem lesz meg az egyenesági kijutás, a pótselejtező garantált, ahol újabb lehetőséget kapnak a skandinávok a németországi repülőjegy megváltására.

Mindezek okán tehát nem lehet hátradőlni, nem úgy az északíreknek, ahol valami nagyon félrement az elmúlt időszakban. San Marinót oda-vissza tudta csak megverni, ezen kívül hat vereség a valamirevaló riválisoktól... Már a Nemzetek Ligája C-ligájában is csak épphogy bennmaradt, Görögország és Koszovó is simán megelőzte a szigetországiakat, akik szégyenszemre Ciprussal is csak két ikszre voltak jók.

A gyengébb szereplés visszavezethető a jelenlegi játékosállományra is, amely keretben jelenleg mindössze egy Premier League játékos kap helyet, a legtöbb játékos az angol másod- vagy harmadosztályban készül, amely meg is válaszolja a probléma forrását.

Mire érdemes fogadni?

A találkozó ugyan tét nélküli, de a finnek egységesebbnek tűnnek, hazai pályán pedig vélhetően motiváltabbak is lehetnek. A Kazahsztán elleni blama után próbálhat javítani Finnország, véleményünk szerint össze is jöhet a győzelem. Biztonsági tippnek tűnik a finnekre a -0.25-ös ázsiai hendikep, hiszen egy iksz esetén is csak a fél tétünk lenne oda, a vendég siker pedig nagyon nincs benne ebben a 90 percben.


✅ Tipp #1: Finnország -0.25 @1.70

Fogadási határidő: november 17. 18:00