EURO 2024

4 tippünk is van a sorsdöntő lengyel-cseh Eb-selejtezőre

A lengyelek utolsó Eb-selejtezőjüket vívják, s győzelmi kényszerben lépnek pályára. A cseheknek már az iksz is jó.

Pénteken hét mérkőzés kerül terítékre az utolsó előtti Európa-bajnoki selejtezőfordulóban. Az egyik legnagyobb rangadót pedig ezen a játéknapon Lengyelországban rendezik, ahova Csehország látogat. A fogadóirodák szoros meccset vizionálnak, de a hazaiakat részesítik előnyben, akikre átlagosan bő 2.40-szeres szorzón lehet fogadni.

Csapathírek

A lengyelek igen komoly meglepetésre mindössze a harmadik helyen tanyáznak az E jelű csoportban, az éllovas albánokkal szemben három, míg a második pozícióban lévő csehekkel szemben egy pont a lemaradásuk. Méghozzá úgy, hogy eggyel több mérkőzést játszottak, avagy Lewandowskiéknak a pénteki lesz az utolsó meccsük az Eb-selejtezőben. Ennek köszönhetően Michal Probierz fiai győzelmi kényszerben lépnek pályára, és még sikerük esetén sem biztos, hogy kijutnak a jövő évi tornára, hiszen a többieknek még lesz egy mérkőzésük...

A hazaiak formája nem túl acélos, az utolsó öt kvalifikációs találkozójuk közül csak a feröerieket tudták oda-vissza legyőzni, a moldovaiaktól idegenben kikaptak, hazai pályán ikszeltek ellenük, míg Albániában kétgólos vereséget szenvedtek...

Hiányzóik is lesznek, hiszen Cash, Walukiewicz, Dziczek, Benedyczak, Bereszynski, Reca, Milik, Piatek, Bielik, Linetty, Skóras vagy Kaminski sem került be a keretbe. Igaz, legnagyobb sztárjuk, Lewandowski ott van, de Szczesny, Bednarek, Kiwior, Grosicki, Zalewski, Zielinski vagy a két Szymanski is megtalálható a csapatban.

Ami a vendégeket illeti, a csehek a második pozícióban tanyáznak, vagyis egyenes ági kijutást érő helyen. Az albánokkal szemben két pont a lemaradásuk, a lengyelekre egyet, míg a moldovaiakra két egységet vernek rá, és mivel eggyel kevesebb találkozót vívtak meg, mint pénteki ellenfelük, Varsóban lényegében már a döntetlen is győzelemmel érne fel számukra, pláne, hogy az utolsó kanyarban Moldovát hazai pályán fogadják.

Igaz, Csehország sincs kicsattanó formában, Moldovában gól nélküli remire volt jó, majd Feröer-szigeteken 3-0-ra győzött, azt követően jött az albánok elleni hazai iksz (1-1), majd a tiranai 3-0-s (!) pofon, míg legutóbb hazai pályán csak egy, a hajrában értékesített büntetővel tudta felül múlni a feröeri válogatottat...

Mindemellett jó néhány hiányzóval is számolnia kell Jaroslav Silhavy szövetségi kapitánynak, ugyanis Schick, Barák, Krejcí, Zmrhal, Sevcík, Pavlenka, Koubek és Vaclík sincs ott keretében. Így például a kapuban - válogatott szinten - kevésbé rutinos hálóőrrel kezdhet, s mindössze egy olyan futballistája van a keretben, aki már legalább 50-szer volt válogatott, méghozzá a csapatkapitány Soucek. A West Ham játékosa mellett egyébként a másik "Kalapácsos", Coufal is megtalálható a gárdában, de Hlozek, Cvancara, Lingr, Král, Cerny vagy Zima is ott van, sőt a Puskás Akadémiából Stronati is.

Mire érdemes fogadni?

Óriási téttel bír tehát a felek csatája, főleg, hogy a lengyeleknek ez lesz az utolsó összecsapása a sorozatban és győzelmi kényszerben lépnek pályára. Azonban hiába kaptak ki tavasszal 3-1-re Csehországban, az egygólos siker is elegendő lenne számukra, mivel sikerük esetén nem alakulhat ki pontazonosság a csehekkel szemben, így nem számít az egymás elleni eredmény.

Emiatt, illetve amiatt, hogy a vendégeknek a döntetlen is kvázi győzelemmel érne fel (ennek köszönhetően vélhetően defenzívebb alakulatot küld pályára Silhavy), úgy véljük, hogy a felek nem rontanak ajtóstól a házba, vagyis az első gól nem születik meg a 30. percig. Viszont a végén pedig eshet legalább egy gól, hiszen az egyik csapatnak biztos, hogy kockáztatnia kell, így megpróbáljuk azt is, hogy a 73. perc után születik minimum egy találat.

Mindemellett pedig szabálytalanságokra és büntetőlapokra is érdemes lehet fogadni véleményünk szerint. Az odavágó 29 faultot hozott, s most ugye még nagyobb a tét (a szomszédvári presztízsről nem is beszélve), avagy a bukmékerek által felállított 24,5-es határt ezúttal is megugorhatják a felek. Ha pedig ez összejön, akkor, több, mint 5 büntetőlapra (ázsiai lapok) is nagy esély van, még ha a márciusi meccsükön csak két sárga volt. Még Orsato ténykedés mellett is, igaz, az olasz meccsein mostanság "pörögtek" a lapok...


✅ Tipp #1: 1. gól megszületik a 30. percig - Nem @1.78

✅ Tipp #2: Gól a 73. perc után - Igen @1.88

✅ Tipp #3: Szabálytalanságok száma 24,5 felett @1.75

✅ Tipp #4: Büntetőlapok száma 5 felett (ázsiai lapok) @1.88

Fogadási határidő: november 17. 20:45