EURO 2024

Az északmacedónok megint nagyon kiszúrhatnak az olaszokkal

A Squadra Azzurra 3 meccse nem verte meg a balkáni csapatot. Kínos lenne, ha ez most sem sikerülne.

Rómában fogadja pénteken este Olaszország Észak-Macedónia legjobbjait, a hazaiak számára pedig bár önmagában nem sokat érne, mégis kötelező a győzelem. A vendégek már elbukták nem csak a továbbjutást, de a pótselejtezőt is, így nem véletlen a bukik 1.15-1.20 körüli szorzója.

A helyzet egyszerű: Olaszország azért lép pályára, hogy megtudja, milyen eredmény szükséges a továbbjutáshoz Leverkusenben az ukránok ellen. Ha Luciano Spalletti legjobbjai legyőzik Bardhiékat, elég a döntetlen a BayArenában, ha viszont nem, akkor semleges pályán csak a győzelem ér biztos Eb-szereplést. Bár aligha nevezhető megnyugtatónak, a Squadra Azzurra számára a pótselejtező már biztos, de a legutóbbi vb-ről való lemaradás után ez nem lenne egy megnyugtató opció.

A Napolival bajnok mester több játékosát is nélkülözi, a támadók közül Immobile, Retegui és Zaccagni sem került behívásra, de sérüléssel bajlódik Pellegrini, Locatelli,Tolói és Calabria is, Tonali pedig eltiltott. A keret magja azonban így is erős, bár faramuci módon Spallettinek arra is figyelnie kell, hogy ne egy fáradt csapat utazzon el jövő héten hétfőn Németországba, könnyű menet ugyanis biztosan nem vár az olaszokra.

A legnagyobb talán most csatárposzton a bőség, hiszen Chiesa, El Shaarawy, Berardi, Raspadori, Zaniolo, Kean, Scamacca és Politano is elutazik, így rengeteg variációs lehetősége van a szakmai stábnak, míg mondjuk a középpálya már inkább foghíjas.

A macedónok nem zárnak igazán jó selejtezősorozatot, bár az olaszoktól rabolt pont szépnek számít, viszont Ukrajna ellen például egység nélkül maradtak, míg az angolok egy hetest küldtek Blagoja Milevski tanítványainak. A védelemből hiányzik majd néhány rutinosabb játékos, így a csapatkapitány Stefan Ristovski is, de azért nevekben így sem hangzik rosszul az északmacedón csapat, amelyet Serafimov, Todorski és David Babunski révén három NB I-es is képvisel.

Ne felejtsük el, amikor az északmacedónok legutóbb a Csizmán jártak, annak óriási égés lett a vége, bár Észak-Macedónia így sem tudott kijutni a vb-re. Az itáliai csapatnak muszáj hamar lezárnia az Eb-selejtezőt, aztán jöhetnek a cserék és a pötyögés. Emiatt mi az első félidős tippekre megyünk rá inkább.

 


✅ Tipp #1: 1. félidő Olaszország -1.0 @2.18

 

✅ Tipp #2: 1. félidő Olaszország 0.75 gól felett @1.52
 

Fogadási határidő: november 17. 20:45