Női kézi BL

Ezekre fogadunk a Debrecen és a Győr meccsein - tippek a női kézi BL-re

A Debrecen a CSM Bukarest, míg a Győr a Bietigheim csapatát fogadja a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Szombaton két együttesünk lép parkettre a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A Debrecen a CSM Bukarest, míg a Győr a Bietigheim csapatát fogadja, a ütközetekre pedig egy kombit gyúrtunk össze. Velünk tartasz?

Debrecen - CSM Bukarest

A debreceniek az elmúlt hétvégén óriási bravúrt hajtottak végre, hiszen 29-29-re végeztek Bukarestben, a CSM otthonában. Annak a pontnak köszönhetően szinte biztos, hogy továbbjutottak a csoportból, innentől pedig már arra fókuszálhatnak, hogy minél előkelőbb helyen végezzenek.

Perpillanat az ötödik pozícióban tanyáznak, de a negyedik helyezett románoknak is ugyanannyi egységük van, vagyis, ha hazai pályán behúznák a cívisvárosiak a visszavágót, akkor előznének.

Azonban a romániai iksz ellenére is a CSM a szombati meccsnek a favoritja, a bukmékerek 1.50-szeres szorzó alatt mérik a "V"-t. Igaz, ez a realitás, de, ha idegenben összejött a bravúr, miért ne jöhetne össze hazai pályán is minimum az iksz, telt ház előtt, az idei esztendő utolsó otthoni meccsén?

A múlt szombati ütközet óta egyébként mindkét fél egy találkozón van túl, a DVSC a Vácot verte idegenben 30-27-re az NB I keretén belül, míg a bukarestiek hazai pályán nyertek fölényesen a Stiinta ellen (43-26). 

A Loki várhatja tehát jobb előjelekkel a találkozót, mindemellett nem is lesz rajtuk teher, ráadásul a vendégeknek továbbra is lesznek hiányzói (Ingstad, Mihai, Omoregie és Zaadi is kimaradhat - igaz, a hazaiaknál Hornyák és Juhász mellett Csernyánszki is hiányzott a Vác ellen), azért csak egy nagyon eltolt, +6-os európai hendikeppel merünk csak a piros-fehérekre fogadni. Ugyanakkor nagyon reméljük, hogy roppant szoros lesz a találkozó, sőt roppant mód bízunk benne, hogy a debreceniek végül ki tudják kaparni azt a bizonyos gesztenyét...

Győr - Bietigheim

A kombink másik meccse tehát a Győr-Bietigheim találkozó. A két csapat egy hete nézett farkasszemet egymással Németországban, ahol végül a győriek fölényes, nyolcgólos sikert arattak (34-26). Ám hét közben jött a feketeleves, a Ferencváros elleni, idegenbeli rangadón hat találattal (!), 28-22-re kikapott az ETO (a meccset Gros és Fodor hagyta ki a kisalföldiektől), vagyis a magyar bajnoki címnek nagyjából már most búcsút inthetnek...

A BL-ben viszont százszázalékos mérleggel vezetik a csoportot féltávnál, vagyis innentől igen komoly meglepetés volna, ha nem érnének be az első vagy a második hely valamelyikére, amelyek ugye egyenes ági negyeddöntőt jelentenének számukra. Nagy talány viszont, hogy egy ilyen zakó után, a 2023-as esztendő utolsó tétmeccsére hogyan tudnak felpörögni a zöld-fehér lányok pár nap leforgása alatt, bár ugye profikról beszélünk...

A németek teher nélkül léphetnek pályára az Audi Arénában, szerdán pedig 41-19-es győzelmet arattak a Bundesligában a Halle-Neustadt ellen, vagyis a felhozó meccsük jól sikerült.

Az FTC elleni komoly pofon ellenére is a Győr a hétvégi meccs komoly esélyese, a bukik bőven 1.10 alatt mérik az egyes kimenetelt, de az előjelek miatt szerintünk a vendégekben (akiktől Szikora, Snelder és Birtic maradhat ki ezúttal is) lehet az érték. No, de egy igen-igen eltolt európai hendikeppel, méghozzá a +11-essel, amibe még ugye a hazaiak esetleges kereken tízgólos győzelme is beleférne, így ezt csapjuk még hozzá szelvényünkhöz.


✅ Tipp #1: Debrecen +6 (EH) + Bietigheim +11 (EH) @1.74

Fogadási határidő: november 18. 16:00