EURO 2024

Akkor az írek kikapni mennek Hollandiába?

A hollandok győzelmük esetén biztos Eb-résztvevők, a hazai sikernek pedig az írek is örülnének...

Szombaton is jó pár Európa-bajnoki selejtező kerül megrendezésre, de kétségkívül az egyik legérdekesebb összecsapást Amszterdamban rendezik, ahol Hollandia Írországot fogadja. A bukmékereknél toronymagas egyes a találkozó, hiszen a hazaiakra átlagosan 1.20-szoros pénzért lehet fogadni...

Csapathírek

A hollandok, attól függetlenül, hogy a második, vagyis továbbjutó helyen állnak, még nem biztosították helyüket a jövő évi kontinenstornán. Ehhez annyira van szükségük, hogy a hátralévő két meccsükön (az írek után a gibraltáriakkal játszanak, idegenben) legalább annyi pontot szerezzenek, mint a görögök jövő héten a franciák ellen. Mivel a helléneknek már csak az az egy találkozójuk van és azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol, amiben a hollandok a jobbak. Avagy, ha egyik meccsüket is behúzzák a narancsmezesek a hátralévő kettőből, akkor biztosan kijutnak az Eb-re.

A formájuk egyébként nem rossz, hiszen szeptemberben a görögöket otthon 3-0-ra, az íreket idegenben 2-1-re verték, majd hazai környezetükben kikaptak ugyan a franciáktól, de a sorsdöntő görögországi meccsen 1-0-ra tudtak nyerni a legutóbbi, októberi játéknapon.

Ronald Koeman szövetségi kapitánynak ugyanakkor lesz egy-két kimaradója. Brobbey, Depay, Bergwijn, Wijnaldum, Klaassen, Frenkie de Jong, Berghuis, Tete, Timber, De Ligt vagy Aké sincs a keretben. Ott van viszont Van Dijk, De Vrij, Blind, Dumfries, De Roon, Weghorst, Malen vagy Gakpo.

Az írek roppant pocsékul mennek a sorozatban, mindössze hat pontot kapirgáltak eddig össze, ami azt jelenti, hogy csak a csoport leggyengébbjének tartott Gibraltárt győzték le oda-vissza, a többiektől rendre kikaptak. Legutóbb a miniállamban győztek 4-0-ra, előtte viszont a görögöktől (2-0) és a hollandoktól (2-1) is kikaptak hazai pályán, azt megelőzően pedig Franciaországban kapituláltak (0-2).

Mindezeknek köszönhetően pedig az Eb-selejtezőből már nem, viszont a Nemzetek Ligájából még kvalifikálhatják magukat a kontinensviadalra. Igaz, ehhez az is kellhet, hogy Hollandia ellen kikapjanak...

Írország ugyanis az NL B-ligájának 10. helyén végzett, így az összesített rangsor 26. pozíciójában zárt. Az Eb-pótselejtezőn akkor vehet rész, ha a rangsorban előtte álló országok közül legfeljebb hét nem jut ki egyenes ágon az Eb-re. Hollandia előtte áll, viszont Görögország mögötte, vagyis nem kérdés, hogy az íreknek az volna a jó, ha a hollandok jutnának ki egyenes ágon az Eb-re, amit ugye ők is elősegíthetnek például szombati vereségükkel...

Stephen Kenny együttesében mindemellett hiányzók is lesznek, többek közt Obafemi, Connolly, Brady, Hendrick, Coleman, O'Dowda, Stevens, Egan vagy McClean is kimarad, míg Ferguson, Smallbone, Ogbene és McGrath játéka kérdéses.

Mire érdemes fogadni?

Az előjelek, a szeptemberi egymás elleni, a felek közti differencia és motiváltság alapján nem vitás, hogy ez a találkozó a hollandoknak áll. 

A "H"-t elvisszük, de mivel ez alapvetően nem fizet túl sokat - a hendikephatárok pedig jól vannak belőve, köszönhetően a vendégeknek -, így a "H"-t azzal tuningoljuk fel, hogy mellette még több, mint 2,5 találatra fogadunk. Ebbe ugye egy tükörsima, magabiztos holland-siker is belefér, illetve például egy olyan 2-1-es narancsmezes-győzelem, mint amilyen a felek szeptemberi meccsén is született Dublinban.


✅ Tipp #1: Hollandia nyer és a gólok száma 2,5 felett - Igen @1.80

Fogadási határidő: november 18. 20:45