EURO 2024

Nem lesz az év meglepetése, hogy mit tippelünk az izraeli-román meccsre

Románia egy döntetlennel kint van az Eb-n, ha viszont Izrael nyer, parázs utolsó körre van kilátás.

Szerdán este Felcsúton némileg borult a papírforma, Svájc nem tudta legyőzni Izraelt, így még azért nem vehetjük készpénznek az I-csoport továbbjutóit. Bár a kék-fehérek számára a pótselejtező biztos, lemaradásuk 4 pont a román-svájci kettőssel szemben, viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy szombaton este Izrael-Románia találkozóra kerül sor, ismételten Fejér-vármegyében.

Azzal, hogy a helvétek nem kaptak ki Izraeltől és a két vetélytárs egymással játszik, a svájciak helyzete eléggé biztosnak tűnik, ráadásul hazai pályán fogadják Koszovót Seferovicék. Így az a legnagyobb kérdés, hogy szomszédaink meg tudják-e őrizni a 4 pontos előnyüket, vagyis képesek-e egy döntetlent játszani szombaton.

Amennyiben igen, úgy biztos az Eb, amennyiben viszont nem, úgy még komoly matekozás lehet, hiszen a románok az utolsó körben Svájcot fogadják, míg Izrael Andorrához látogat. Vagyis bármennyire is nagynak tűnik a 4 egységes differencia, ha Románia nem tud Felcsúton megcsípni egy x-et, szinte underdoggá válik a küzdelemben.

Ami Alon Hazan válogatottját illeti, bár a két elmaradt meccsre többel számolhattak, mint 1 pont, azért így sincs veszve minden, ráadásul Izrael motivációja magától értetődő.

"Nem tudunk elvonatkoztatni attól, ami otthon történik, ezt nem lehetséges csak úgy figyelmen kívül hagyni" - nyilatkozta a szövetségi kapitány. Félig egyébként hazai pályának is számít Felcsút Izrael számára, hiszen több száz szurkolótól volt hangos a Pancho Aréna és még Orbán Viktor miniszterelnök is kilátogatott az Eb-selejtezőre. És ha már szurkolók, noha Románia 2016 után ismét kontinensviadalon szerepelhet, amennyiben nem kap ki, a román szervezett szurkolói csoportok nem látogatnak el a meccsre, a bonyolult jegyvásárlási folyamatok miatt. Azért így is jó hangulat várható, nem kizárt, hogy több szurkoló lesz ezen a meccsen, mint a felcsútiak szinte bármelyik bajnokiján, hiszen a románoknak adott közel 500 jegy így is elkelt.

A mindössze 4 sárgát (bár 27 faultot is) hozó odavágóval szemben itt aligha állnak meg ennyinél a felek. Igazi ki-ki meccs lesz, ahol a románok foggal-körömmel védhetik majd a döntetlent, míg az izraelieknek egy idő után mindent egy lapra feltéve kell rohamozni.

A sípmester ezúttal az a Francois Letexier lesz, akit jól ismerhetünk, hiszen a magyar-szerb meccset is ő dirigálta, de például a Fradinak is fújt tavaly selejtezős meccset, ahogyan rendszeres vendégnek számít a nemzetközi kupák főtábláján.

A 35 éves francia nem fukarkodik a lapokkal, akad az elmúlt másfél évből 7, de 9 lapos meccse is, így nyugodt szívvel megyünk rá a kártyákra ezen a mindent eldöntő találkozón.

 


✅ Tipp #1: 5.0 lap felett @1.80

 

✅ Tipp #2: Utolsó lap 86. és 90. perc között @1.76
 

Fogadási határidő: november 18. 20:45