EURO 2024

Ezeket néztük ki a magyar-montenegrói Eb-selejtezőre

A mieink a csoportelsőségért, a balkániak a továbbjutásért lépnek pályára vasárnap a Puskás Arénában.

Utolsó Európa-bajnoki selejtezőjére készül a magyar válogatott vasárnap délután, a mieink Montenegrót fogadják. Marco Rossiék számára már csak annyi tét maradt, hogy első vagy második helyen kvalifikálják magukat a kontinensviadalra, az Eb-részvételünk már biztos. A vendégek némi szerencsével még odaérhetnek a második helyre, de ehhez győzniük kell és szurkolni Bulgáriának, hogy idegenben győzzék le Szerbiát. Mindezek után a fogadóirodákban Magyarország számít esélyesebbnek, háromesélyben átlagosan 1.75-szörös pénzért mérik a "H"-t.

Csapathírek

Ha nem is könnyedén (egy 97. percben szerzett öngólnak köszönhetően), de a magyar válogatott csütörtökön begyűjtötte Szófiában azt a minimális egy pontot, ami egyenes ági kvalifikációt ért a 2024-es tornára. A mieink nem játszottak jól, de a lényeg, hogy így is sikerült végül kiharcolni a döntetlent, ami ugye továbbjutást ért.

Játékosaink felszabadultan léphetnek pályára Budapesten, ugyanakkor Marco Rossi elmondta, hogy nem vehetik félvállról a vasárnapi találkozót.

"Válogatott mezben a maximumot kell nyújtani. Másik tényező, hogy a telt házas Puskás Arénában fognak játszani, olyan szurkolók előtt, akik ünnepelni szeretnének, ami egy győzelemmel lehetne a legszebb. Ezt kívánom a magunk és a szurkolóink kedvéért is! Tudom, hogy ünnepre számíthatunk, ami indokolt is. Úgy gondolom, nagyon megható lesz az, amire vasárnap sor kerül. Nem történik ilyen minden nap az ember életében. Ezért is készülünk arra, hogy egy utolsó nagy látványossággal örvendeztessük meg a szurkolóinkat. Nagyon gyakran mondom a srácoknak, hogy meg kell tartanunk ezt a hangulatot, ezt a támogatást, erősítenünk kell a szurkolók lelkesedését, mert szükség van rájuk ahhoz, hogy a válogatott növekedni tudjon. A lehető legtovább fenn kell tartanunk ezt a légkört, ehhez pedig az kell, hogy ne rontsunk mérkőzést a Puskás Arénában. Ráadásul jó lenne, ha csoportelsőként fejeznénk be az Eb-selejtezőt, mert akkor a második kalapból sorsolnának minket" - nyilatkozta az NSO-nak szövetségi kapitányunk.

Rossi elárulta: 3-4 változás várható a Bulgária elleni kezdőhöz képest, az biztos, hogy a Szófiában kiállított Kerkez nem lép pályára.

Ami a vendégeket illeti, a montenegróiak csütörtökön hozták a kötelezőt Litvánia ellen (2-0), ami azt jelenti, hogy két pontra megközelítették a második helyen álló szerbeket. Ha tehát nyerni tudnak vasárnap, míg déli szomszédaink kapitulálnak hazai pályán Bulgária ellen, akkor ők jutnak tovább, viszont, ha a szerbek legalább egy pontot szereznek, akkor ők utazhatnak Németországba. Azonos pontszám esetén ugyanis az egymás elleni eredmények rangsorolnak és Szerbia ugyebár oda-vissza legyőzte Montenegrót.

Utolsó csoportellenfelüknél, ahogy nálunk is (Kerkez mellett ugye Orbán, Sallai, Schäfer és Varga Barnabás is kimarad sérülés miatt), úgy náluk is vannak kimaradók. Mugosa, Durdevic, Boljevic, Savicevic, Haksabanovic, Scekic, Bakic, Kosovic, Marusic, Sipcic vagy Petkovic sem lesz ott Budapesten. Igaz, közülük az odavágón "csak" Savicevic és Scekic volt kezdő, vagyis a többi kilenc játékos ismét a pályán lehet a mieink ellen, hiszen ott vannak a csapatban, persze, ha Miodrag Radulovic szövetségi kapitány is úgy gondolja.

Mire érdemes fogadni?

Az első hely sokat érne a 11 meccs óta veretlen mieink számára, ugyanis amellett, hogy óriási jelentőséggel bírna egy ilyen csoport behúzása, ahogy Rossi is fogalmazott, mindez azt is jelentené, hogy második kalapból húznának minket a december 2-ai, hamburgi Eb-sorsoláson.

Persze már így is elértük a kitűzött célunkat, ott leszünk Németországban, míg a vendégek ezért küzdenek. Bár, nem sok esély mutatkozik arra, hogy Szerbia otthon pont nélkül maradjon Bulgária ellen és mivel ezúttal egy időben rendezik a csoport találkozóit (csütörtökön ez nem így volt), így Montenegró gyakorlatilag másodpercre pontosan tudja majd, hogy hogy alakul a leskovaci találkozó, amit egyébiránt zárt kapuk mögött játszanak.

Ha pedig a szerbek gyorsan dűlőre viszik a dolgot (de az előjelek alapján e nélkül is), akkor a budapesti találkozó, kis túlzással, de akár örömfocit is hozhat (ne felejtsük el, hogy nekünk a döntetlen is csoportelsőséget ér, nem vagyunk győzelmi kényszerben, köszönhetően annak, hogy a szerbeket oda-vissza lenyomtuk). Avagy azon az állásponton vagyunk, hogy ezen a találkozón a gólokban lehet az érték, pláne, hogy ezen opciókra kifejezetten jó szorzókon lehet fogadni.

A mindkét csapat szerez gólt kézenfekvő választásnak tűnik, pláne szinte duplázós pénzért, hiába játszottak a felek Podgoricában gól nélküli remit a nyáron. A 2,25 gól (ázsiai gólok) feletti opció, valamint a 2,5 feletti is megérhet egy misét, valamint az "alaptippünk" és utóbbi kombinációját is meg lehet próbálni, amire már 2.60-szoros pénzt fizetnének ki a bukmékerek.


✅ Tipp #1: Mindkét csapat szerez gólt - Igen @1.99

✅ Tipp #2: Több, mint 2,25 gól (ázsiai gólok) @1.85

✅ Tipp #3: Több, mint 2,5 gól @2.10

✅ Tipp #4: Mindkét csapat szerez gólt + Több, mint 2,5 gól - Igen @2.60

Fogadási határidő: november 19. 15:00