EURO 2024

A 10/10-et csak nem hagyják veszni Ronaldóék...

A portugálok úthengerként gázoltak át eddig ellenfeleiken, mi pedig az utolsó felvonásban is örömfocit várunk tőlük.

A végéhez közelít a 2024-es Európa-bajnokság selejtező sorozata, amelyben több együttes hátradőlve várhatja az utolsó kört. Így van ezzel Portugália is, amely eddig csont nélkül vette az akadályokat, így már biztosan csoportja első helyéről kvalifikálja magát a jövő évi kontinensviadalra. A lisszaboni Estádio José Alvaladéban megrendezésre kerülő Izland elleni meccsen is torony magas favoritok a luzitánok, mi pedig azt várjuk, hogy az eddigi teljesítményhez méltó produkcióval zárják majd a selejtezőket.

Amikor Roberto Martinezt nevezték ki portugál szövetségi kapitánynak, sokan felvonták a szemöldöküket, hiszen a belga aranygenerációval sem tudott stabilan szerepelni a tréner. A kritikusait aztán hamar csendre intette, hiszen csapata magabiztosan hozta sorra a meccseit, az Eb-selejtezőkön 9/9 győzelem mellé ráadásul +32-es gólarányt termeltek fiai. A 34 szerzett találatból oroszlánrészt vállalt a karrierje vége felé közelítő Cristiano Ronaldo, aki 38 éves kora ellenére továbbra is vezéregyéniség, de a Unitedben gyengélkedő Bruno Fernandesnek is nagyon megy a nemzeti együttesben, aki már 13 gólból vette ki a részét.

A 2016-os Eb-re nem csak az akkori győztes Portugália, de Izland is szívesen emlékezhet, hiszen az ország történelmének első nagy tornáján rögtön a negyeddöntőig menetelt. Azóta viszont komoly visszaesés történt, a 2020-as kontinenesviadalra sem sikerült kijutni, ahogy a jövő évi németországi Eb-ről is lecsúszott. Az utolsó szalmaszál csütörtökön volt Szlovákia ellen, ám 4-2-re megégett a csapat, amely így 9/5 selejtezőt veszített eddig.

A várható felállások tekintetében a fő kérdés, hogy Ronaldo ismét kezd-e, de erre jó esély van -  CR7 Liechtenstein ellen is kapott 67. percet, amit góllal hálált meg. A fontosabb hiányzók között van Matheus Nunes, Pepe, Rafael Leao és Nelson Semedo, Dalot pedig személyes okok miatt nincs a keretben. A vendég oldalon Arnor Traustason a szlovákok ellen sérült le, több fontos hiányzó nincsen.

Portugália várható kezdője:

Costa; Cancelo, Inacio, Dias, Guerreiro; Fernandes, Palhinha, B Silva; Felix, Ronaldo, Jota


 

Mire érdemes fogadni?

 

 

Ugyan Martineztől némi rotáció várható, de azt semmilyen forrás nem támasztja alá, hogy B-csapatot küldene pályára. Sőt, a várható kezdő igen is acélos, ellenfélként pedig egy rendkívül csalódott, motiváció nélkül maradt Izland érkezik. Az oddsokhoz mérten nagyon könnyű falat lehet ez a 10/10-re hajtó portugáloknak, akiktől minimum elvárás lehet a hendikepes siker. Az odavágót amúgy csak 1-0-ra nyerték a luzitánok, akkor is CR7 döntötte el a meccset a hajrában. Ha valaki, akkor ő ismét maximális erőbedobással focizhat majd, hiszen folyamatos bizonyítási vágyban ég azért, hogy korára rácáfoljon, eligazolása óta pedig ritkán láthatják az európai foci szerelmesei.

 

 


✅ Tipp: Ronaldo kaput eltaláló lövések - 1.5 fölött @1.50

Tipp 2: Portugália -2 (ÁH @1.86

 

Fogadási határidő: november 19. 20:45