EURO 2024

Létezik akkora csoda, amekkorára Kazahsztán készül?

A szlovén-kazah találkozó ki-ki meccsé avanzsált, de a hazaiaknak az iksz is elegendő a kvalifikációhoz.

Egyetlen nyitott kérdés maradt a 2024-es Eb-selejtező H-jelű csoportjában, méghozzá, hogy Dánia mellett Szlovénia vagy Kazahsztán jut ki egyenes ágon a jövő évi kontinensviadalra. Egymás ellen lerendezhetik a felek a kérdéseket, de a Ljubljanában rendezendő találkozón a hazaiaknak egy döntetlen is németországi repülőjegyet érne.

Nem a legerősebb hatos lett a H-jelű, hiszen Észak-Írország mélyrepülésével, nem maradt komoly riválisa Dániának. Legalábbis így tűnt, de a szlovénok felfelé ívelő pályán vannak, csakúgy mint a kazahok, akik óriási meglepetésre az ötödik kalapból húzva vannak még harcban a kvalifikációért.

Mindkét gárda fejlődése már a legutóbbi Nemzetek Ligája-sorozatban mérhető volt, hiszen a C-ligát mindkét nemzet kipipálta, de azért teljesen más az Eb-selejtezők során is menetelni. A finnek is egy darabig harcban voltak, de épp a kazahok ellen elszenvedett vereséggel írták ki magukat végleg a továbbjutásért folyó harcból

Márciusban a két fél kazahsztáni párharcát 2-1-re nyerték a közép-európaiak, ekkor aligha gondolta bárki, hogy az utolsó meccsen is számolni kell még a keletiekkel. Azonban Dánia bravúros legyőzése, valamint a finnek elleni három ponttal még mindig játékban van Magomed Adiev csapata. A kezdőcsapat magját a Konferencia Ligában szereplő Asztana adja, komoly csapatban légióskodó játékosa nincs a keretnek.

A szlovénok 2000 után másodjára próbálnak kijutni a kontinenstornára. A szomszédaink is komoly mélységet jártak meg az elmúlt években, hiszen hiába van már lassan egy évtizede világklasszis kapusa az országnak, a mezőnyjátékosok nem tudtak felnőni a feladathoz.

A dánok ellen a két meccs során egy pont úgy jött össze, hogy a két meccs során sokkal jobbnak tűnt Dánia. A pénteki, koppenhágai találkozón mindössze két lövésig jutott a szlovén fél, így a 2-1-es végeredmény hízelgő is lehet.

Mire érdemes fogadni?

Mind a két csapat óriási bravúr küszöbén áll, hiszen előzetesen egyiktől sem volt elvárható az egyenesági kijutás, sőt Kazahsztán esetén már az is szenzációs siker, hogy az utolsó kör előtt reális esélyük maradt a kijutásra, NL-csoportgyőztesként pedig a pótselejtező már biztos.

Erősebbnek tűnik azonban Szlovénia és ami talán legalább ennyire fontos, hogy most mentálisan is egy ütőképes társaság van a szomszédunknál, amely alighanem el fogja bírni ezt a terhet, amit ez a találkozó jelent. A hazaiaknak nem lesz sürgős a gólszerzés, így Kazahsztán lehet lépéskényszerben, amit aztán könnyedén megkontrázhatnak a hazaiak. Több hazai gólra is számítunk, így a tippünk, hogy a szlovénok megnyerik ezt a sorsdöntő meccset és legalább két gólt láthat a publikum.

Ennek a tippnek a boostolt változata pedig, hogy a hazai és 1.5 gól feletti opció a második félidőben önmagában lejön, amire már bőven triplázó felett fizetnek a bukmékerek. Nem tűnik ördögtől valónak, hiszen a találkozó végén az egyik félnek mindent egy lapra feltéve kell rohamoznia, ami reményeink szerint Kazahsztán lesz, ezt pedig kihasználhatják a hazaiak.

 

✅ Tipp #1: Hazai és 1.5 gól felett @1.77

✅ Tipp #2: 2. félidő: Hazai és 1.5 gól felett @3.25

Fogadási határidő: november 20. 20:45