Foci-vb 2026

Ezt a tippet dobjuk csatába a brazil-argentinon

Csúcsrangadót rendeznek Dél-Amerikában, a világbajnok argentinok a rekorder brazilhoz látogatnak.

Amíg Európában szép lassan lecsengek az Eb-selejtezők és szinte már alig akad valódi téttel bíró mérkőzés, addig Dél-Amerikában még püfölik egymást a csapatok, hiszen a 2026-os vb-selejtező kellős közepén tartanak. A slágermeccs természetesen a Brazília-Argentína párosítás lesz, ahol leginkább az a tét, hogy az argentinok taszítanak e még egyet a szenvedő brazilokon vagy esetleg Uruguay után ismét kapitulálnak. 

 

Csapathírek 

Az immáron Marcelo Bielsával készülő uruguayi válogatott ugyanis véget vetett az argentinok meseszép sorozatának és Suárezék 2-0-s győzelmével egy 86 éve tartó sorozatnak vetettek végett. Argentína ezzel együtt nincs bajban, továbbra is vezeti a csoportot és elképzelhetetlennek tűnik, hogy ne jusson ki a vb-re. 

A keretet illetően nagyon változás nem történtek ahhoz a meccshez képest, Scaloni mester a jól bevált arcokat használhatja, Garnacho és Lisandro Martinez sérülése miatt nincs ott a csapatban, de Enzo, MacAllister, Di Maria és Messi igen. 

 

Brazíliánál nagyobbak a gondok, hiszen három forduló óta nyeretlen a csapat, Uruguay után pedig Kolumbia ellen is vereséget szenvedett a selecao. A hiányzók terén is rosszul állnak a brazilok, hiszen Ederson, Danilo, Eder Militao, Casemiro, Neymar és Richarlison is sérült, ráadásul csatlakozott hozzájuk Vinícius Junior. Utóbbi helyét Martinelli veheti át a támadósorban, aki a hírek szerint felépült húzódásából. 


Brazília várható kezdője: 
Alisson; Emerson, Marquinhos, Magalhaes, Lodi; Guimaraes, Andre, Luiz; Rodrygo, Martinelli, Raphinha

Argentína várható kezdője: 
E Martinez; Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico; De Paul, Mac Allister, Fernandez; Messi, L Martinez, Alvarez


 

Mire érdemes fogadni? 

Brazília 2019 óta (négy meccs) nem tudta legyőzni Argentínát, legutóbb fordított felállásban két éve 0-0-t játszottak a csapatok. Hiába vannak mindkét oldalon szenzációs támadók, a fogadóirodák nagyjából azt várják, hogy 0 vagy 1 gól esik ezen a találkozón, hiszen +/- 2 gólra húzták meg az egál határokat. 

A kevés gól mellé sok-sok büntetőlapot is vizionálnak, hiszen +/-7-en találhatjuk az egál határokat a kártyákra. Szóval ha ezt összeadjuk, akkor egy feszült, küzdős, gólokban viszont nem bővelkedő 90 percet várhatunk szerda éjjel. 

Fogadási szempontból emiatt nem vagyunk könnyű helyzetben, mivel hiába a várakozások, egy ilyen mérkőzésben bármi benne van és annak az ellenkezője is. 

Egy szögletes tippet viszont bevállalunk, a hazai közönség előtt játszó, győzelmi kényszerben lévő Brazília több sarokrúgással zárhatja ezt a 90 percet Argentínánál.

 

✅ Tipp #1: Legtöbb szöglet Brazília @1.85

Fogadási határidő: november 22. 01:30