EURO 2024

Ezt néztük ki a horvátok kötelezőjére

A mondhatni győzelmi kényszerben lévő déli szomszédjaink Örményország ellen harcolhatják ki az Eb-részvételt.

Kedden befejeződnek az Európa-bajnoki selejtezők, a maradék hét találkozó közül pedig többnek is lesz még tétje. Ilyen ütközet például a horvát-örmény, ahol a hazaiknak győzniük kell, ha biztosan szeretnének kijutni a jövő évi tornára, míg a vendégeknek már mindegy. Ennek köszönhetően az oddsmesterek szerint országos egyes a találkozó, Horvátország győzelmét ugyanis átlagosan 1.20-szoros odds alatt mérik.

Csapathírek

A horvátok októberben a törökök (0-1) és a walesiek (1-2) elleni meccsüket is elbukták, így igen nehéz helyzetbe kerültek az utolsó két selejtező előtt, vagyis fogalmazzunk úgy, hogy sorsuk a kijutással kapcsolatosan már nem a saját kezükben volt. Azonban szombaton rájuk kacsintott a szerencse, Wales ugyanis csak 1-1-re volt jó Örményországban, míg déli szomszédjaink 2-0-ra tudtak nyerni Lettországban, így az utolsó kör előtt feljöttek a második helyre, ami egyenes ági kijutást ér az Eb-re, valamint két pontot vernek a szigetlakókra.

Azonban nem dőlhetnek hátra, ha nem akarnak számolgatni, illetve szurkolni a szinte már tét nélkül pályára lépő törököknek, akkor bizony nyerniük kell kedden Örményország ellen, ugyanis ha nem győznek, akkor már nem a saját kezükben lesz a sorsuk. Főleg úgy, hogy már pontazonosság esetén is előznének a walesiek, köszönhetően az egymás elleni eredményeknek, ami egyenlő pontszám esetén rangsorol...

Zlatko Dalicnak vannak ugyanakkor hiányzói a sorsdöntő meccs előtt, hiszen Orsic, Perisic, Livaja, Brekalo, Petkovic, Vlasic, Kovacic, Caleta-Car vagy Barisic is kimaradt a novemberi selejtezőkről ilyen vagy olyan okok miatt. Igaz, a minőség még így is megvan a csapatban Kramaric, Ivanusec, Pasalic, Brozovic, Modric, Vida, Gvardiol, Stanisic vagy Livakovic személyében.

Ami a vendégeket illeti, az örmények sok válogatottnak megnehezítették az életét a mostani selejtezősorozatban. Minderről mi sem árulkodik jobban, hogy ha nyerni tudtak volna szombaton Wales ellen, akkor kedden ki-ki meccset játszhatnának a Maksimir Stadionban, Zágrábban...

Azonban ez nem jött össze, így nem maradt más hátra részükről, mint a tisztes búcsú. Igaz, a formájuk nem az igazi, az utolsó öt meccsükön nem tudtak győzni. Az Észak-Macedónia elleni barátságos meccsen elszenvedett vereség (1-3) mellett Lettországtól (0-2) és Horvátországtól (0-1) is kikaptak, míg Törökországgal és a már említett Walesszel 1-1-et játszottak.

Olekaszandr Petrakov szövetségi kapitánynak is lesznek kimaradói, Adamyan, Briasco, Bayramyan vagy Barseghyan sincs ott a csapatban, igaz, ők már hétvégén sem szerepeltek.

Mire érdemes fogadni?

A felek odavágóját tehát a horvátok idegenben 1-0-ra megnyerték Kramaric korai góljának köszönhetően, amely meccset egyébként végig kézben tartották.

Most is valami hasonlót várunk, a jóval motiváltabb Horvátországban vélhetően végig kézben tartja a mérkőzést és végül behúzza azt. Ugyanakkor gólparádé nem vizionálható, pláne, hogy minden bizonnyal Dalicék jól zárnak hátul (hétből négy Eb-selejtezőn sem kaptak gólt), de nagy valószínűséggel elől sem brillíroznak majd (eddig csak a letteket ütötték ki, szeptemberben 5-0-ra verték őket hazai pályán). Mindezek tükrében pedig a gólok számának határát és a hendikepes piacokat nem bántva egy olyan közül duplázós tippel próbálkoznánk, hogy a horvátok nyernek, de a gólok száma 3,5 alatt marad.


✅ Tipp #1: Horvátország nyer és a gólok száma 3,5 alatt - Igen @1.92

Fogadási határidő: november 21. 20:45