Nemzetközi foci

Nem nagyon tudunk bízni a magyar U21-es válogatottban

Három vereség után már a versenyben maradásért küzdenek a fiatalok.

Az U21-es Eb-selejtezőben a két kötelező győzelem után szembejött a valóság Gera Zoltán együttesének. A skótok, a belgák és a spanyolok ellen elszenvedett három vereséggel beárazták a riválisok a magyar gárdát. A skótokkal szemben hazai pályán viszont esélyesebbek vagyunk a bukmékereknél.

Úgy futott neki a magyar válogatott az októberi két selejtezőmeccseknek, hogy 6 ponttal és százszázalékos teljesítménnyel áll, így utazva Skóciába. A szigetországiak viszont hamar letörték a magyar csapatot, gyakorlatilag esélyünk sem volt és egy félidő alatt lerendezte a találkozót a hazai alakulat. A vége 3-1 lett, majd jött a belgák elleni találkozó ahol szintén nem volt esélyünk a győzelemre. A hispánok elleni kiránduláson sok reményünk nem lehetett, a spanyolok érvényesítették a papírformát, ezeket a találkozókat látva pedig a csoport negyedik helye tűnik a realitásnak. Ahhoz, hogy ez boruljon ma mindenképp egy győzelem kellene, amiben a szövetségi kapitány is bízik.

"Bizakodó a hangulat az edzőtáborban, mostanra lezártuk a spanyolok elleni mérkőzést, az elmúlt napokban már a teljes fókusz a skótokon volt – fogalmazott Gera Zoltán. – Ellenfelünk meglehetősen direkt futballt játszik, próbálják hosszú labdákkal nyújtani az ellenfelet. Sok beadásra kell felkészülnünk ellenük, fontos, hogy lezárjuk a területeket, és ne hagyjuk, hogy a saját játékukat játszhassák. A skótoknak nem könnyű gólt lőni, szervezetten védekeznek, nem véletlenül kaptak nagyon kevés gólt az eddigi meccseken, emellett jól kontrázik, és van néhány rendkívül veszélyes játékosuk, nagyon nehéz dolgunk lesz holnap. Ezzel együtt a győzelem a cél, az első mérkőzés tapasztalatait felhasználva megpróbáljuk begyűjteni a három pontot."

A skótok nagy bravúrral megverték a belgákat idegenben, igaz jókora szerencsére is szükségük volt, hiszen a 2-0-ás siker úgy jött össze, hogy két lövést eresztett meg Gemmill gárdája. A keretben elsősorban otthon játszó fiatalok kaptak helyet, de Ben Doak neve ismerősen csenghet, hiszen a Liverpoolban pallérozódik a 18 éves játékos, aki ellenünk is betalált.

Mire érdemes fogadni?

A magyar csapat nem győzött meg minket arról az eddigi szereplése során, hogy feltétlenül favoritként kellene kezelni Skócia ellen még úgy sem, hogy  Kata Mihály és Horváth Krisztofer csatlakozott a kerethez. Nálunk ez a találkozó inkább az X2 felé hajlik az októberi párharc alapján.

A mindkét csapat betalál opció sem tűnik rossz ötletnek, hiszen a magyar csapatnak nem nagyon van mire várnia, azt pedig nehéz elképzelni, hogy lehúzzuk a rolót és kapott gól nélkül zár Hegyi a kapuban.

✅ Tipp #1: Skócia +0.5 @1.61

✅ Tipp #2: Mindkét csapat betalál @1.71

Fogadási határidő: november 20. 20:00