Felkészülés

Megint megszívatnak mindenkit a németek?

Az év utolsó meccsét Ausztria ellen vívja az Eb-rendező, amely továbbra sem találja a fonalat.

A 2024-es Európa-bajnokság házigazdája a szomszédos Ausztriában lép pályára kedden este. Az utolsó selejtezők árnyékában megrendezésre kerülő meccs is igen pikánsnak ígérkezik és ugyan a múltbeli egymás elleni eredmények arra mutatnak, hogy a Nationalelf pozitívan zárhatja majd 2023-at, ez látva az elmúlt hónapokat közel sem biztos. A bukik azért az erőviszonyokhoz mérten a "V"-t favorizálják, de ezen a ponton valószínűleg senkit nem lepne meg, ha a Rüdigerék most sem tudnának nyerni.

A németek pár nappal korábban a Nagelsmann-korszak első hazai meccsét játszották Berlinben. A közel telt házas Olimpiai Stadionban (több, mint 70 ezer néző látogatott ki) aztán nem örömünnep, hanem újabb blama következett. A törökök ugyanis 3-2-re győzedelmeskedtek, ami talán a kisebb baj, de a meccs képe alapján megérdemelt is volt a siker, hiszen még mezőnyfölényt sem tudott kialakítani a házigazda.

Tudtad? Egy újabb vereség már a hatodik lenne a németek számára 2023-ban, ennél többször még soha nem kaptak ki egy naptári évben!

Három meccs távlatában persze nehéz messzemenő következtetéseket levonni, de az biztos, hogy Nagelsmannra rengeteg munka vár, a felkészülési lehetőségek pedig vészesen fogynak. Ugyan szövetségi kapitányi karrierjét egy nem túl meggyőző, USA elleni 3-1-es sikerrel indította a fiatal szakember, ám ezt követően nem bírt Mexikóval (2-2), majd jött a törökök elleni zakó. 

A mester próbálkozásai olyan drasztikus elemeket is tartalmaztak, mint, hogy Havertz kezdett bal hátvédként, helyén várhatóan most Raum juthat szóhoz. A veterán rutinrókák, Müller és Hummels is bevethetők, az ő tapasztalatukra biztosan szükség lesz a közelgő kontinenstornán. A kihagyók között továbbra is ott van Musiala, Can és Günter, de a vendégeknél is vannak hiányzó kulcsemberek, mint a Real Madrid sztárja, Alaba, vagy Arnautovic.

 

Mire érdemes fogadni?

Ha az osztrákok kerete teljes lenne, szívesebben húznánk a "H" felé, hiszen nyugati szomszédunk mindössze egyszer kapott csak ki idén. A belgák elleni 3-2 azért vállalható eredmény, Alabáék pedig hozzánk hasonlóan simán kvalifikálták magukat az Eb-re. A bécsi meccsen tehát örömfocira készülnek az ősi rivális ellen, az egyetlen bökkenő a H2H-mutató lehet. A németek ugyanis az utóbbi 9/8 egymás elleni meccset megnyerték, bár a legutóbbit pont elveszítették az osztrákokkal szemben, ám már ez is öt éve történt.

Mindent összevetve két tippet néztünk ki a meccsre. A Nationalelf kaotikus védelmét elnézve a BTS + over 2.5 nagyon tetszetős, emellett pedig egy játékos-fogadással is szemezgetünk. A selejtezők során is remekelő, jelenleg a Dortmundban játszó Sabitzer egyetlen pontos lövésére is 1.70 körül fogadhatunk, aki a Bundesligát szintén remekül ismerő Rangnick kezdőjében a szokásosnál is előre toltabb szerepben játszik.


✅ Tipp #1: Mindkét csapat szerez gólt és 2.5 gól felett @1.75

Tipp #2: Sabitzer kaput eltaláló lövései 0.5 fölött @1.70

 

Fogadási határidő: november 21. 20:45