EURO 2024

Íme, tippjeink a csoportelsőségről döntő román-svájcira

Az megvan, hogy a románoknak már az iksz is elég ahhoz, hogy megnyerjék a csoportjukat?

Ahogy már korábban ecseteltük, kedden befejeződnek az Európa-bajnoki selejtezők, a maradék hét találkozó közül pedig többnek is lesz még tétje. A Románia-Svájc összecsapáson ugyan már mindkét együttes biztosította részvételét Németországban, azonban ez a találkozó az I jelű hatos első helyéről dönt. A bukmékerek erősen a vendégek felé billentik a mérlegnyelvét, a helvétekre ugyanis átlagosan kétszeres szorzón lehet fogadni háromesélyben.

Csapathírek

A románok úgy indultak neki a novemberi etapnak, hogy még az a forgatókönyv is fennállt, hogy kedden az életükért harcolnak majd a svájciakkal szemben. Azonban szombaton sikerült fordítaniuk Felcsúton, vagyis legyőzték legnagyobb ellenlábasukat, Izraelt 2-1 arányban, így pedig hétvégén kiharcolták a továbbjutást. Mindemellett mivel keddi ellenfelük megint nem tudott nyerni, így kétpontos előnnyel vezetik hatosukat, vagyis már egy iksz is elegendő számukra, hogy végül csoportelsőként jussanak ki a kontinensviadalra.

Edward Iordanescuék egyébként veretlenül (öt győzelem, négy döntetlen a mérlegük) várják a keddi napot, amikor is a szövetségi kapitány a hétvégén kiállított Mihailára nem számíthat, míg Baluta, Man, Nedelecearu, Manea, Camora és Sorescu sincs a keretben, igaz, ők már hétvégén sem voltak bevethetők, ugyanakkor a húzóemberek továbbra is ott vannak.

A svájciak, habár veretlenek (négy győzelem, öt döntetlen a mérlegük) és kijutottak a németországi Európa-bajnokságra, önmagukhoz képest gyengén teljesítenek, főleg mostanság. Remekül kezdték a selejtezősorozatot, lényegében ez alapozta meg kvalifikációjukat, ám az utóbbi hat meccsükből csak egyet tudtak megnyerni.

A novemberi etapban Izraellel a Pancho Arénában, majd Koszovóval hazai pályán játszottak 1-1-es döntetleneket, méghozzá úgy, hogy hiába szerezték meg rendre a vezetést, a hajrában ellenfeleik egyenlíteni tudtak.

Ezen eredményeknek köszönhetően már megindultak a találgatások, hogy Murat Yakin folytathatja-e a munkáját. Az viszont biztos, hogy a szövetségi kapitány Embolóra, Seferovicra, Zuberra, Langra és Widmerre sem számíthat, akik már múlt héten sem szerepeltek, viszont Fernandes letöltötte eltiltását így visszatérhet. Ugyanakkor a hírek arról szólnak, hogy Yakin nem változtat a szombati kezdőjén, avagy többek közt Sommer, Akanji, Xhaka, Shaqiri, Okafor vagy Vargas is kezdő lehet.

Mire érdemes fogadni?

A két együttes nyáron találkozott legutóbb egymással, akkor Svájcban 2-2-re végeztek, méghozzá úgy, hogy a helvétek a 88. percben még 2-0-ra vezettek, de a románoknak sikerült onnan pontot szerezniük...

A felek mostani csatáján tehát az első hely lesz a tét, ami a csoportkör sorsolásánál nyom nagyon sokat a latba, amely válogatott ugyanis behúzza a hatost, az a második kalapba kerül, a második helyen végző pedig vélhetően a negyedikbe (a románoknak van esélyük a harmadik kalapra).

Avagy egy szoros, feszült mérkőzés várható, mint amilyeneket az elmúlt héten is játszottak, de figyelembe vehetjük az odavágójukat is, ami hat sárgát és 13 szabálytalanságot hozott. Utóbbinál ezúttal több faultot várunk, az elmúlt heti történéseknek és a jóval nagyobb tétnek köszönhetően, úgy véljük, hogy a 20,5-es határt megugorhatják a felek ezen a téren. Ha pedig ez összejön, akkor több, mint 4 sárga lapra (ázsiai lapok) is nagy esély van, pláne, hogy a spori az a Massa lesz, aki az utóbbi hetekben elég szép számmal adogatta az ilyen színű kártyákat.


✅ Tipp #1: Szabálytalanságok száma 20,5 felett @1.75

✅ Tipp #2: Sárga lapok száma 4 felett (ázsiai lapok) @1.70

Fogadási határidő: november 21. 20:45